Smarte kredittkort tips

Om du enten allerede har eller vurderer å anskaffe et kredittkort har vi noen smarte tips til deg! 

  • Sett deg godt inn i kortet du velger. Det er et enormt antall kredittkort ute på markedet. Noen fokuserer på lav rente, andre fokuserer på god rabatt på drivstoff. Noen har et dyrt etableringsgebyr, andre gir deg kredittkortet gratis. Pass på å sette deg godt inn i kredittkortet du vurderer å søke eller allerede har – på den måten sikrer du at du får mest ut av å bruke et kredittkort, samt unngår noen uønskede overraskelser.
  • Vær klar over at et kredittkort (med hele rammen) vil vises hos Gjeldsregisteret som usikret gjeld. Dette kan ha påvirkning for når du for eksempel skal søke boliglån, ved at kredittkort-rammen drar ned beløpet du kan få i lån (ref. boliglånsregelen om 5 gange inntekt – minus eksisterende gjeld), uavhengig om rammen er brukt eller ikke. 
  • Vær obs med å bruke kredittkortet hos Posten eller i utlandet. Noen kredittkort vil regne kjøp hos Posten som uttak, og dette kan medføre gebyrer. Samme gjelder uttak i utlandet, vær klar over hva det koster deg før du gjør det.
  • Vit at det å søke om kredittkort er uforpliktende, og du kan ha flere kredittkort samtidig. På den måten kan du kombinere de beste rabattene/tilbudene. 
  • Det er lurt å bestille reiser (fly, hotell, leiebil, o.l.) med et kredittkort. Da har du som oftest reiseforsikring inkludert og har litt ekstra trygghet. Det samme gjelder kjøp på nett generelt – bruk et kredittkort. Det gir deg ekstra trygghet og sikkerhet.
  • Bruk et kredittkort på en forsvalig måte. Kredittkort er et flott «verktøy» – om man bruker det forsvarlig. Betal regningen med en gang den kommer, og ikke kjøp noe du egentlig ikke har råd til. Mange større økonomiske problemer starter for mange med en ubetalt kredittkortregning.

Vil du lese mer om hvordan velge et bra kredittkort for akkurat deg kan du se på vår kredittkort test